BWC-beleid en technologische overwegingen delen

Jason Dombkowski, Chief (Ret.), Stad West Lafayette, Indiana

Als u nadenkt over uw carrière in de rechtshandhaving, kunt u zich afvragen hoe u uw werk efficiënt en effectief kunt doen. Welke rol speelt technologie momenteel in de rechtshandhaving? Hoe beantwoorden we de roep van de gemeenschap om verantwoording en transparantie? Hoe beschermen we agenten en steunen we hen elke dag, vooral in extreme situaties?

Tijdens mijn tijd als voorzitter van de Indiana Association of Chiefs of Police in 2018 en daarna, vond ik het impactvol om connecties op te bouwen met gemeenschapsleiders en beïnvloeders in Indiana. Ik ontmoet staats- en nationale leiders van de NAACP, de ACLU en andere gemeenschapsorganisaties om hun zorgen en suggesties rond politiewerk te bespreken en een ruimte te creëren voor een open dialoog. Tijdens die gesprekken ontdekte ik dat veel maatschappelijke organisaties in de Verenigde Staten eenzelfde verlangen hebben naar programma's voor body-worn camera's die de discretionaire bevoegdheid van agenten beperken om opnames te maken. Ze willen consistentie - dezelfde regels, voorschriften en operationele procedures voor alle instanties in een bepaalde staat door middel van accreditatienormen. Ze willen ook een stem hebben in de manier waarop agenten omgaan met de gemeenschap en een zuivere procedure voor het melden van negatieve interacties met agenten.

De uitdaging

Body-worn camera's zijn verplicht in acht staten in de Verenigde Staten. De meeste grote agentschappen beschikken over body-worn camera programma's als onderdeel van hun technologiegedreven aanpak van modern politiewerk, maar voldoen deze programma's aan de hedendaagse politie-uitdagingen? Komen de bestaande systemen overeen met het beleid van het bureau? Ontwikkelen het beleid en de technologie zich in hetzelfde tempo? De meeste instanties hebben al beleid om te voldoen aan de wettelijke eisen en hopelijk ook aan de verwachtingen van de gemeenschap, maar de uitdaging is ervoor te zorgen dat de technologie en het beleid op elkaar zijn afgestemd.

De oplossing

Rechtshandhavingsinstanties worden nu geconfronteerd met de mogelijkheid om veranderingen in beleid en technologie samen te voegen. In het verleden sloten die twee elkaar uit. Naarmate de technologie geavanceerder is geworden, is het vermogen om zowel het beleid als de technologie aan te passen geëvolueerd. Veel instanties bevinden zich op verschillende plaatsen als het gaat om beleid. Accreditatienormen variëren, evenals de verwachtingen van de gemeenschap.

Beleidsoverwegingen

Overweeg het voeren van voortdurende gesprekken met uw belanghebbenden in de gemeenschap kan uw instantie helpen de verwachtingen van de gemeenschap ten aanzien van verantwoording en transparantie te begrijpen. Elke gemeenschap is anders. Vraag uw burgers wat zij van uw agentschap verwachten. Op basis van die feedback en die verwachtingen, maak en implementeer een beleid dat voldoet aan de verwachtingen die groepen in de gemeenschap hebben voor het vastleggen van ontmoetingen tussen agenten en burgers. De inbreng van de gemeenschap is van cruciaal belang om de beleidsmatige vastlegging te laten voldoen aan de verwachtingen van uw buurten en uw specifieke gemeenschap.

Beleidsvragen

 • Als uw agentschap al een opnamebeleid heeft, heeft uw agentschap dan pijnpunten ervaren?
  1. Heeft uw dienst incidenten gehad waarbij body-worn camera's niet werden geactiveerd of een incident in het veld niet registreerden, ondanks uw beleid?
  2. Heeft uw dienst problemen gehad met body-worn camera's die in het veld van de uniformen van agenten vielen, waardoor het opnamebeleid niet kon worden nageleefd?
  3. Biedt de technologie van uw agentschap de mogelijkheid om over de video te beschikken wanneer deze nodig is of om de video in real-time te bekijken?
  4. Wanneer zijn de beleidslijnen van uw agentschap inzake opname en gebruik van geweld voor het laatst bijgewerkt en werken zij met elkaar samen via de technologie van uw agentschap?
  5. Als er zich in uw gemeenschap een ernstig incident voordoet, weet u dan zeker dat uw agentschap de video heeft? Vereist uw beleid dat u over de video beschikt?
  6. Komt uw beleid overeen met de praktijk?
  7. Wat zijn de plannen van uw agentschap om te reageren als u GEEN video heeft van een high-profile incident?
  8. Geeft uw agentschap regelmatig training over de naleving van het beleid met uw body-worn camera oplossing?

Bestuurders slapen 's nachts beter als ze erop kunnen vertrouwen dat hun beleid in het veld wordt gevolgd. Sommige van de beste trainingen voor de naleving van het body-worn camera beleid zijn echte video's die toezichthouders hebben gemarkeerd voor training, met markering van agenten in overeenstemming met het beleid. Body-worn camera's zijn geëvolueerd om deze veel voorkomende opnamefouten aan te pakken door recente technologische ontwikkelingen.

Technologische overwegingen

 • Zijn de camera's volledig opgeladen en klaar voor gebruik aan het begin van elke dienst, en is er de mogelijkheid om ze te controleren?
  1. Nemen de camera's op wanneer ze in het veld zijn of wanneer agenten reageren op oproepen voor diensten? Zo niet, waarom niet?

Connected body-worn camera oplossingen zorgen voor real-time situational awareness van de status van uw camera's en GPS zichtbaarheid van al uw agenten in het veld in real-time. De huidige geavanceerde body-worn camera oplossingen en digitale bewijs management systemen hebben de mogelijkheid om volledige situational awareness te bieden op één glasplaat in een commandocentrum, dispatch center, desktop computer, of in het veld op MDT's en mobiele apparaten. Bovendien maken veilig verbonden smart body-worn camera's docking stations overbodig door gegevens direct van de camera in het veld naar de cloud te sturen via het mobiele netwerk.

Test uw agentschap zijn technologie op naleving van het beleid en voeren uw toezichthouders controles uit? Is er een controlespoor beschikbaar? De evolutie van digitale bewijsbeheersystemen maakt gedetailleerde audit trails en onmiddellijke dagelijkse nalevingsrapporten mogelijk op softwarematige, cloud-gebaseerde systemen die u in staat stellen deze rapporten in real-time en vanaf elke locatie te raadplegen.

Het podium

Plaats uzelf op het podium van de persconferentie terwijl u nadenkt over de beleids- en technologische overwegingen waarnaar hier wordt verwezen en hoe deze de efficiëntie en effectiviteit van het body-worn camera programma van uw dienst kunnen vergroten. Als leiders in de rechtshandhaving zijn er momenten dat we achter het podium moeten staan en onze gemeenschappen moeten toespreken, vooral in turbulente tijden, stressvolle tijden - zelfs de slechtste tijden. We hopen allemaal dat het ergste scenario nooit gebeurt, maar als het gebeurt, zullen uw beleid en uw technologie uw agentschap in staat stellen te voldoen aan de verwachtingen van de gemeenschap voor transparantie en verantwoording? Beschikt u over de video van een incident waarbij geweld is gebruikt, waardoor het vertrouwen van het publiek tussen uw agentschap en de gemeenschap die u dient wordt versterkt?

Als u de juiste aandacht besteedt aan deze beleids- en technologie-integratiemogelijkheden, plaatst u uw agentschap in de beste positie voor een succesvol resultaat op het podium. Het begint allemaal met leiderschap. De beslissingen die u nu in de beleidsarena neemt, zullen van invloed zijn op de manier waarop uw agentschap elke storm kan doorstaan door de transparantie en verantwoordingsplicht te bieden die uw gemeenschap verwacht.