Utility, Inc. kondigt 95% groei aan in contractboekingen in 2020

PERSBERICHT PR Newswire

16 feb. 2021, 05:22 PM

ATLANTA, 16 februari 2021 /PRNewswire/ - Utility, Inc. kondigde een recordgroei aan voor het fiscale jaar 2020 met contractboekingen die met meer dan 95% stegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De inkomsten stegen met meer dan 20% ten opzichte van het voorgaande jaar, waarbij de terugkerende inkomsten met 26% toenamen. De groei van het bedrijf kan worden toegeschreven aan een toenemende vraag naar betrouwbare, gepatenteerde technologie, die Utility, Inc. levert met zijn BodyWorn™ automatische videocamera en ecosysteem van hardware- en softwareoplossingen voor wetshandhavers, eerstehulpverleners, transportbedrijven en nutsbedrijven.

"Onze groei in 2020 versterkt onze reputatie als betrouwbare partner voor instanties in het hele land, en we ondersteunen hen, niet alleen met ons huidige aanbod, maar ook door te luisteren naar hun feedback om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de toekomstige behoeften van wetshandhavers, first responders, transportinstanties en nutsbedrijven", aldus Michael Nark, president en CEO van Utility, Inc. "In de toekomst zullen we blijven innoveren en onze partnerorganisaties blijven ondersteunen door nieuwe partners aan te trekken en gemeenschappen te voorzien van een betrouwbaar ecosysteem voor bewijsmateriaalbeheer."

Andere hoogtepunten voor 2020 voor Utility, Inc. zijn:

  • Nieuwe contracten met meer dan 50 agentschapspartners, waarvan 15 met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar.
  • Bereikte meer dan 98% vernieuwingspercentages met bestaande agentschapspartners
  • Orderportefeuille op recordhoogte, meer dan 110% hoger dan vorig jaar
  • Meer dan 10.000 nieuwe apparaten toegevoegd aan het platform
  • Actief beheer van meer dan 6.000 TB aan bewijsmateriaal op het platform, inclusief inhoud van derden.
  • Meer dan 30.400 actieve gebruikers op het platform.

In 2020 heeft Utility, Inc. contracten toegevoegd met meer dan 40 nieuwe stad/staatsagentschappen en 11 nieuwe county wetshandhavingspartners. Met deze nieuwe partnerschappen zullen meer dan 10.000 apparaten worden toegevoegd aan de meer dan 30.000 verbonden apparaten die al op het platform staan. Deze omvatten BodyWorn camera's, RocketIoT® in-car video en communicatiesystemen. Deze apparaten kunnen allemaal worden aangesloten op de AVaiLWeb® cloudgebaseerde oplossing voor het beheer van digitaal bewijsmateriaal, die het vastgelegde bewijs veilig opslaat en SmartRedaction™ biedt om de identiteit van de gefilmde personen indien nodig te beschermen. AVaiLWeb wordt aangedreven door Amazon Web Services (AWS), en Utility, Inc. heeft de PSDR-competentiestatus (Public Safety & Disaster Response) als AWS-technologiepartner ontvangen in 2020.

Een van de meest gebruikte apparaten in het portfolio van Utility, Inc. is de BodyWorn camera, die in 2020 een patent kreeg voor verschillende functies. De BodyWorn camera is ontworpen om te worden ingebed in wetshandhavingsuniformen binnen een gepatenteerd bevestigingssysteem om te voorkomen dat de apparaten losraken of vallen en maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om situationeel bewustzijn voor gebruikers te creëren, en het biedt nieuwe gepatenteerde functies, zoals een twee minuten buffer waarmee maximaal twee minuten video van voordat de camera wordt ingeschakeld kan worden opgeslagen in elke opname, evenals tal van automatische opname triggers ontworpen om de last van het inschakelen van de camera weg te nemen van de officier. Elk van de triggers is gebaseerd op beleid om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke partner. Daarnaast kan een Smart Holster Sensor worden toegevoegd aan de BodyWorn camera om aan te voelen wanneer een wapen wordt getrokken en een automatische opname van de aangesloten camera te activeren.

Het ecosysteem van Utility, Inc. omvat een verscheidenheid aan camera's, sensoren en apparaten, alsmede situational awareness software-oplossingen voor ordehandhavers, eerstehulpverleners, transportbedrijven en nutsbedrijven. Ga voor meer informatie over Utility, Inc. en haar technologische oplossingen naar bodyworn.com.

Hier gepubliceerd - Business Insider & PR Newswire