Utility, Inc. beveiligt eerste partnerschappen in Michigan

CONTACT INFORMATION:
Julia Dorio
Jackson Spalding for Utility, Inc.
jdorio@jacksonspalding.com
404-214-2197

VOOR ONMIDDELLIJKE VRIJLATING

Utility, Inc. beveiligt eerste partnerschappen in Michigan

Canton Township en Battle Creek politie-afdelingen ondertekenen meerjarige overeenkomsten om op beleid gebaseerde automatische video-opnametechnologie te implementeren.

ATLANTA - Utility, Inc. heeft haar eerste twee contracten in Michigan aangekondigd met het Canton Township Police Department en het Battle Creek Police Department. De meerjarige contracten voor beide departementen met Utility, Inc. omvatten het uitrusten van agenten met de gepatenteerde BodyWorn™ camera's samen met het RocketIoT™ in-car video systeem van het bedrijf om de connectiviteit van agenten verder te vergroten en het technologische ecosysteem van elk departement te verbeteren. 

De body wear camera-technologie, die in de uniformen van de agenten is ingebouwd om te voorkomen dat ze losraken, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om situationeel bewustzijn te creëren en biedt functies zoals een twee minuten buffer, waarmee twee minuten video kan worden opgenomen voordat de camera wordt geactiveerd, samen met automatische, op beleid gebaseerde opnametriggers die zijn ontworpen om de agenten te ontlasten van het inschakelen van de camera's.

"We zijn er trots op een strategische partner te zijn voor de rechtshandhaving in de staat Michigan", zegt Michael Nark, President en CEO van Utility, Inc. "De strategische groei van Utility, Inc. in het hele land, het betreden van nieuwe markten en het werken met nieuwe partners, toont de behoefte aan innovatieve technologie voor wetshandhavers en de gemeenschappen die zij dienen, en de apparaten en software die deel uitmaken van het ecosysteem voor bewijsmateriaalbeheer dat Utility, Inc. levert, helpen bij het vervullen van de behoefte voor agentschappen in het hele land." 

Utility, Inc.'s BodyWorn camera technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om situational awareness te creëren en biedt functies zoals een twee minuten buffer, die ervoor zorgt dat twee minuten video van voordat de camera wordt ingeschakeld wordt opgeslagen in elke opname, evenals verschillende automatische opname triggers ontworpen om de last van het inschakelen van de camera bij de agent weg te nemen. Op basis van het beleid kunnen deze triggers de camera op elk moment inschakelen:

  • is binnen een straal van 500 voet van een verzonden vlucht, geactiveerd door computer aided dispatch calls for service;
  • trekt zijn pistool uit zijn holster;
  • begint te lopen;
  • stoten of schudden, zoals tijdens een gevecht;
  • activeert lichten en/of sirenes in de auto;
  • ontgrendelt het geweerrek; of
  • ligt 10 seconden plat - deze functie, bekend als Officer Down, laat alle auto's in het district weten dat een agent onmiddellijke hulp nodig heeft.

Het vijfjarige contract van 660.500 dollar met Utility, Inc. voor de politie van Canton Township zal de 80 geüniformeerde agenten uitrusten met BodyWorn camera's. Daarnaast maakt het departement ook gebruik van Utility's RocketIoT in-car videocommunicatie, waarmee 40 voertuigen van het agentschap worden uitgerust om de connectiviteit van de agenten verder te vergroten en het technologische ecosysteem van het departement te verbeteren, als aanvulling op de bestaande Courts en Law Enforcement Management Information Systems (CLEMIS), om transparantie en vertrouwen in de gemeenschap te blijven ondersteunen.  

Een soortgelijke samenwerking zal ook plaatsvinden in Battle Creek, waar Utility, Inc. 65 politieagenten en hun sergeanten zal uitrusten met BodyWorn apparaten. De Battle Creek Police Department zal ook hun in-car video upgraden naar het RocketIoT systeem in 40 patrouillewagens. Utility, Inc. zal ook camera's leveren voor verhoorkamers in het departement als onderdeel van het $737.300, vijfjarig contract. 

Additional details regarding timeline of deputy training and technology deployment will be shared as the department and Utility, Inc. teams collaborate to develop a project plan. To learn more about Utility, Inc. and its technology solutions, please visit bodyworn.com. 

Over Utility, Inc.

Utility, Inc. provides law enforcement officers with an intuitive platform for effectively capturing, managing and releasing video evidence. Utility’s BodyWorn™ camera and RocketIoT™ in-car video system incorporate real-time communications, policy-based automatic recording functionality and real-time GPS positioning for the best situational awareness possible during critical times. The BodyWorn camera utilizes unique communication capabilities and specific recording triggers to initiate video recording automatically. Triggers are set by individual law enforcement departments based on their recording policies. BodyWorn cameras may operate singularly or in conjunction with RocketIoT and come equipped with built-in accelerometers, prone positioning and light bar sensors to detect doors opening, rapid motion, Geofence entry, etc. Triggers can be updated at any time via the video management system, AVaiLWeb™. The AVaiLWeb cloud-based digital evidence management solution securely stores captured evidence and offers SmartRedaction™.

###