Utility, Inc. Bijna 5.600 aangesloten apparaten geactiveerd in de staat Indiana.

Automatische videotechnologie in meer dan 35 agentschappen in de staat, waaronder de laatste samenwerking met het Indianapolis Metropolitan Police Department.

INDIANAPOLIS (6 oktober 2020) - Vandaag kondigde Utility, Inc. aan dat het aantal instanties in de staat Indiana dat haar BodyWorn™-cameratechnologie gebruikt, tegen het einde van het jaar tot meer dan 35 zou kunnen stijgen. Momenteel heeft Utility, Inc. 28 lokale, provinciale en campus wetshandhavers uitgerust met haar automatische video technologie en het bedrijf is bezig met het activeren van nieuwe camera apparaten in een aantal recent afgesloten contracten, waardoor het totaal aantal aangesloten apparaten in de staat tegen het einde van het jaar op meer dan 5.600 zal uitkomen. Het aantal actieve camera's zou nog kunnen toenemen met verschillende nieuwe voorstellen voor partnerschappen en aanvullingen op bestaande partnerschappen.

Meer dan 65% van de aangesloten apparaten die Utility, Inc. in de hele staat activeert, zijn de gepatenteerde BodyWorn camera's, die een gepatenteerd ontwerp hebben dat in de uniformen van de agenten is ingebouwd om te voorkomen dat de apparaten losraken of vallen. Utility, Inc. heeft een breed scala aan technologische oplossingen ondersteund door cloud-gebaseerde software en biedt ondersteuning aan de volgende agentschappen in de staat Indiana:

 • Avon Community School Politie
 • Boone County Sheriff
 • Boonville Politie
 • Chesterton Politie
 • Dubois County Sheriff
 • Elkhart County Sheriff
 • Evansville Politie
 • Frankfort Politie
 • Franklin Township Community School Politie
 • Franklin Politie
 • Goshen Politie
 • Greenfield Politie
 • Hancock County Sheriff
 • Harrison County Sheriff
 • Hendricks County Sheriff
 • Indiana University Politie
 • Indianapolis Metropolitan Police
 • Jasper Politie
 • Lawrence Politie
 • Long Beach Politie
 • Montgomery County Sheriff
 • Noblesville Politie
 • Perry County Sheriff
 • Porter County Sheriff
 • South Bend Politie
 • Tell City Politie
 • Tippecanoe County Community Corrections
 • Valparaiso Politie
 • West Lafayette Politie
 • Zionsville Politie

"Als strategische partner voor agentschappen in de hele staat Indiana willen we agenten ondersteunen bij het verder versterken van hun relatie met hun gemeenschap", zegt Michael Nark, president en CEO van Utility, Inc. "Of het contract nu vijf of duizenden camera-apparaten betreft, onze inzet om een connected ecosysteem van oplossingen te creëren blijft hetzelfde, en ons doel is om elke klant en hun gemeenschap te voorzien van technologie om hen beter te beschermen en te dienen."

Het bedrijf is begonnen met de implementatie van zijn grootste contract tot nu toe in Indiana met de Indianapolis Metropolitan Police Department, een 5,5 jaar durend contract van 9,2 miljoen dollar waarmee alle agenten worden uitgerust met BodyWorn-camera's en voertuigen met RocketIoT™-communicatieapparatuur. De RocketIoT mobiele routers bouwen de basis voor het ecosysteem van het Nut om de communicatie te verbeteren en kunnen eenvoudig naadloos worden uitgebreid met In-Car Video (ICV) en Automated License Plate Recognition (ALPR).

"Onze samenwerking met de Indianapolis Metropolitan Police Department is een game-changer voor ons die de basis zal leggen voor toekomstige groei in de staat en in heel Noord-Amerika", zegt Mark Wood, directeur Noord-Amerikaanse verkoop voor Utility, Inc. "Onze op beleid gebaseerde automatische opname, gecombineerd met real-time communicatie en GPS-positionering, biedt een krachtige oplossing voor kritisch incidentbeheer en situationeel bewustzijn. We kijken ernaar uit onze aanwezigheid in de staat uit te breiden om agenten en hun gemeenschappen extra ondersteuning te bieden."

De BodyWorn cameratechnologie van Utility, Inc. maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om situationeel bewustzijn te creëren. Het biedt functies zoals een twee minuten buffer, die ervoor zorgt dat twee minuten video van voor het inschakelen van de camera worden opgeslagen in elke opname, evenals tal van automatische opname triggers ontworpen om de last van het inschakelen van de camera weg te nemen van de officier. Deze triggers zetten de camera automatisch aan wanneer de agenten dat willen:

 • worden verzonden naar een oproep voor service;
 • hun pistool uit hun holster trekken,
 • beginnen te lopen;
 • of schudden, zoals tijdens een gevecht;
 • lichten en/of sirenes in de auto activeren en hun deur openen;
 • de schot- of geweerrekken ontgrendelen; of
 • 10 seconden plat liggen - deze functie, bekend als Officer Down, meldt aan alle agenten en communicaties, met een GPS-locatie, dat een agent onmiddellijke hulp nodig heeft.

Utility, Inc.’s ecosystem also includes Smart Holster Sensors, AVaiLWeb™ cloud-based digital evidence management system and situational awareness software solutions for law enforcement, transportation agencies and utilities. To learn more about Utility, Inc. and its technology solutions, please visit bodyworn.com.

Over Utility, Inc.

Utility, Inc. provides law enforcement officers with an intuitive platform for effectively capturing, managing and releasing video evidence. Utility’s BodyWorn™ camera and RocketIoT™ in-car video system incorporate real-time communications, policy-based automatic recording functionality and real-time GPS positioning for the best situational awareness possible during critical times. The BodyWorn camera utilizes unique communication capabilities and specific recording triggers to initiate video recording automatically. Triggers are set by individual law enforcement departments based on their recording policies. BodyWorn cameras may operate singularly or in conjunction with RocketIoT and come equipped with built-in accelerometers, prone positioning and light bar sensors to detect doors opening, rapid motion, Geofence entry, etc. Triggers can be updated at any time via the video management system, AVaiLWeb™. The AVaiLWeb cloud-based digital evidence management solution securely stores captured evidence and offers SmartRedaction™.