Utility, Inc. kondigt eindejaarsresultaten en innovaties voor 2021 aan

Bedrijf meldt een recordaantal jaarlijkse boekingen met meer dan 13.000 nieuwe toestellen onder contract

ATLANTA (8 februari 2022) - Utility, Inc. kondigde vandaag de afsluiting van het fiscale jaar 2021 aan, met jaarlijkse boekingen van 60 miljoen dollar. De groei van het bedrijf kan worden toegeschreven aan recordbrekende kwartalen gedurende het jaar, waaronder het vierde kwartaal, met als hoogtepunten nieuwe contracten met meer dan 20 agentschapspartners. De terugkerende inkomsten stegen met 43% op jaarbasis, samen met een stijging van de totale inkomsten met bijna 40% op jaarbasis. In 2021 waren de recurrente inkomsten goed voor meer dan 93% van de totale inkomsten van het jaar.

Ook 2021 werd gekenmerkt door een steeds grotere vraag naar transparantie tussen de vooruitstrevende klanten van Utility en de gemeenschappen die zij dienen. Het innovatieve technologiebedrijf reageerde op de toegenomen eisen met een reeks nieuwe innovaties ter ondersteuning van de behoeften van agentschappen aan beleidsmatige, snelle gegevensverzameling. De in 2021 geïntroduceerde technologieën omvatten:

 • AVaiLWeb® 5.0 - Het cloudgebaseerde platform voor het beheer van digitaal bewijsmateriaal heeft nieuwe, geavanceerde functies voor het redigeren van gegevens en uitgebreide mogelijkheden voor zaakbeheer toegevoegd.
 • BodyWornTM 6.0 - De nieuwste versie van de BodyWorn body camera van het bedrijf, met een bijgewerkte gebruikersinterface en nieuwe mogelijkheden om de technologie verder te verbeteren.
 • RocketIoT® 3.0 - Een verbeterd video- en communicatiesysteem voor in de auto met software-updates en -verbeteringen om de berichtmogelijkheden in het hele systeem van voertuigen te vergroten en modules te creëren die kunnen worden aangepast op basis van de unieke behoeften van elke agentschapspartner.
 • Utility Vehicle Camera - Een nieuwe, speciaal gebouwde, multifunctionele voertuigvideocamera, ontworpen om intern gemonteerd te worden als dashboard- en achterbankcamera's of extern gemonteerd als ALPR-camera (Automatic License Plate Recognition).

"Het doel van ons bedrijf, het bieden van transformerende transparantie, bleef in 2021 in belang toenemen, en daarmee zagen we een recordaantal agentschappen een beroep doen op onze unieke digitale middelen om onmiddellijke, duidelijke en veilige inlichtingen te verzamelen," zei Utility CEO Michael Nark. "Ik ben voortdurend geïnspireerd door onze agentschapspartners en het Utility-team, en we kijken ernaar uit om in 2022 voort te bouwen op dit momentum met nieuwe mogelijkheden en innovaties die het respect en gezag in de gemeenschap vernieuwen en het vertrouwen herstellen."

Andere hoogtepunten van 2021 voor Utility zijn:

 • Contracten afgesloten met meer dan 60 nieuwe agentschapspartners
 • 95% klantenbehoud in 2021
 • Achterstand van meer dan 100 miljoen dollar
 • Meer dan 13.000 nieuwe apparaten toegevoegd aan het platform
 • Beheerden actief meer dan 4 petabytes aan media en meer dan 13,5 miljoen incidenten op het platform
 • Bijna 4 miljoen kentekens gedetecteerd met Utility's ALPR technologie
 • Meer dan 49.000 actieve gebruikers op het platform.

Utility toonde haar betrokkenheid bij de partners van de agentschappen verder door de Cobb County Police Departments haar body-worn camera provider te ondersteunen in hun werk als de leidende veiligheidsagentschap in Truist Park en The Battery Atlanta, de thuisbasis van de Atlanta Braves, gedurende de 2021 World Series Championship en de viering van het kampioenschap. Daarnaast bood Utility in januari 2022 dezelfde ondersteuning aan de Indianapolis Metropolitan Police Department, toen de stad gastheer was van het 2021 College Football Playoff Championship, dat meer dan 100.000 mensen naar de stad bracht. Het bedrijf nam ook deel aan de nationale politieweek van 2021 en was sponsor van de 33e jaarlijkse Candlelight Vigil om gevallen agenten te eren.

Het ecosysteem van Utility, Inc. omvat een verscheidenheid aan camera's, sensoren en apparaten, alsmede situational awareness software-oplossingen voor ordehandhavers, eerstehulpverleners, transportbedrijven en nutsbedrijven. Ga voor meer informatie over Utility, Inc. en haar technologische oplossingen naar bodyworn.com.

Over Utility, Inc.
Utility, Inc. biedt ordehandhavers een intuïtief platform voor het effectief vastleggen, beheren en vrijgeven van videobewijsmateriaal. Utility's BodyWorn™ camera en RocketIoT® in-car video systeem bevatten real-time communicatie, op beleid gebaseerde automatische opname functionaliteit en real-time GPS positionering voor de best mogelijke situational awareness tijdens kritieke momenten. De BodyWorn camera maakt gebruik van unieke communicatiemogelijkheden en specifieke opnamemogelijkheden om de video-opname automatisch te starten. Automatische opnamefuncties worden ingesteld door individuele wetshandhavingsafdelingen op basis van hun opnamebeleid. BodyWorn camera's kunnen afzonderlijk of in combinatie met RocketIoT werken en zijn uitgerust met ingebouwde versnellingsmeters, prone positionering, en lichtbalksensoren om het openen van deuren, snelle beweging, het betreden van Geofence, enz. te detecteren. Automatische opnamefunctionaliteiten kunnen op elk moment worden bijgewerkt via het videomanagementsysteem, AVaiLWeb®. De AVaiLWeb cloudgebaseerde oplossing voor digitaal bewijsbeheer slaat veilig opgenomen bewijs op en biedt SmartRedaction™.

BRON Utility, Inc.

PUBLISHED-PR Newswire