Toonaangevend politietechnologiebedrijf op koers om dit jaar in omvang te verdubbelen

DECATUR, Ga., 1 november 2018 /PRNewswire/ - Utility, Inc., een toonaangevend bedrijf op het gebied van politietechnologie, kondigde vandaag aan dat zij een recordjaar in omzet beleven.

Meer dan 50 nieuwe wetshandhavers hebben Utility geselecteerd om hun agenten en voertuigen te voorzien van de BodyWorn™ en Rocket IoT™ videosystemen sinds januari 2018. Deze nieuwe contracten schrijven toe aan het doel van het bedrijf om eind 2018 in omvang te zijn verdubbeld. Exponentiële groei wordt verwacht omdat Utility de vraag naar hun tech-oplossingen zowel in eigen land als internationaal ziet groeien.

Utility heeft verschillende baanbrekende oplossingen in de afgelopen jaren die volgens haar verantwoordelijk zijn voor de dynamische verschuiving van traditioneel ontwikkelde body-worn camera's (BWC's); camera's die handmatig worden geactiveerd, met docking stations en magnetisch bevestigd aan de buitenkant van uniformen.

"Wat we zien is een bevestiging van het type technologie dat we op de markt hebben gebracht en het resultaat van een goed geïnformeerde klant", zegt Ted Davis, CEO van Utility. "We zijn nu drie jaar bezig met de proliferatie van BWC-technologieën en we horen van klanten wat we altijd al hebben gezegd: dat op beleid gebaseerde activering, draadloze offload, en de functionele fusie van technologie aan het uniform allemaal belangrijke overwegingen zijn voor een succesvol body camera programma."

Utility heeft ook een golf van video-abonnementen in de auto meegemaakt, die het toeschrijft aan de interoperabiliteit van agent- en voertuiggebaseerde systemen. Utility omschrijft deze aanpak als het "Connected EcoSystem".  

"Voorbij zijn de dagen dat afdelingen mobiele routers van derden, in-car DVR's, bodycamera's en LPR-systemen kopen van vier verschillende leveranciers, die allemaal een stukje bezitten en geen van allen de verantwoordelijkheid dragen voor de interoperabiliteit van hun systemen met elkaar," zegt Chris Lindenau, Chief Revenue Officer van Utility. "We hebben de aanpak vereenvoudigd en daardoor de technologie van agenten en voertuigen veel krachtiger gemaakt."

Hieronder enkele uitgelichte contracten van 2018:

  • Politie Henderson (NV)

  • Torrance Police Department (CA)                 

  • Bartow County Sheriff (GA)

  • El Segundo Politie (CA)

  • Sunrise Police Department (FL)

  • Washington County Sheriff (OR)

  • Lauderhill Police Department (FL)    

  • Cobb County Schools (GA)

  • Arlington Police Department (TX)    

In Q1 van 2019 onthult Utility een nieuw Center of Excellence in hun hoofdkantoor in Decatur, GA voor het trainen van agentschappen op het gebied van de nieuwste politietechnologie en veiligheidsoplossingen voor agenten.

Utility's complete systeem voor het vastleggen en beheren van bewijsmateriaal

Zowel de BodyWorn™ camera als de Rocket IoT™, afzonderlijk of in combinatie, gebruiken hun unieke communicatiemogelijkheden om specifieke opnametriggers te activeren die automatisch de video-opname starten. Deze triggers worden ingesteld door het individuele opnamebeleid van het departement - inclusief een ingebouwde versnellingsmeter, buikligginglichtbalksensoren in combinatie met een deuropening, snelle beweging, GeoFence-ingang, enz. - en kunnen op elk moment worden bijgewerkt via hun videomanagementsysteem, AVaiL Web™.

De BodyWorn™ camera en het Rocket IoT™ systeem bieden een unieke integratie met real-time GPS rapportage van agent en voertuig, een auto-gerelateerde video voor gesynchroniseerde video weergave, dockless uitladen van bewijsmateriaal en meer.