Utility, Inc. en Sony werken samen om Smart Patrolling te onthullen op IACP

Utility Inc. heeft vandaag aangekondigd dat zij heeft samengewerkt met Sony Imaging Products & Solutions Inc. voor de ontwikkeling van Smart Patrolling, het eerste cameravideosysteem voor in de auto met kunstmatige intelligentie (AI). Smart Patrolling is een aanvulling op conventionele technologie voor kentekenlezers (LPR) voor politievoertuigen en biedt een kosteneffectieve oplossing die aan hele wagenparken kan worden geleverd, in plaats van aan een handvol voertuigen.

Smart Patrolling is de enige oplossing die AI gebruikt om kentekenplaten vast te leggen via een videosysteem in de auto. Deze functie, die een add-on is voor bestaande Rocket IoT™ voertuig videosystemenbevrijdt agenten van het intoetsen van kentekennummers en minimaliseert de afleiding van de bestuurder aanzienlijk.

"We zijn verheugd samen te werken met Utility bij de ontwikkeling van de Smart Patrolling-oplossing", aldus Satoshi Kanemura, Senior General Manager bij Sony Imaging Products & Solutions, Inc. "Bij Sony streven we ernaar innovatieve oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen en daarom zijn we er trots op samen te werken met een vooruitstrevend bedrijf als Utility, Inc. dat ongelooflijke technologie ontwikkelt voor de politie en andere eerstehulpverleners. Het is een uitstekende match met Sony's nieuwe innovatieve AI-gebaseerde oplossing, ondersteund door vele jaren ervaring op het gebied van beeldherkenning en -verwerking."

Smart Patrolling integreert vloeiend met Utility`s cloud-based platform voor bewijsmanagement, AVaiL Web. De waarde van AI gebruikt in Smart Patrolling voor een politie-afdeling groeit naarmate meer voertuigen de technologie gebruiken. Met Smart Patrolling als aanvulling op het Rocket IoT™ In-Car Video System kunnen hele afdelingen worden uitgerust met mogelijkheden voor het lezen van kentekenplaten.

"Smart Patrolling is een doorbraak voor de rechtshandhaving. Gedurende vele jaren was LPR technologie ontoegankelijk voor iedereen behalve een handvol eerstehulpverleners. Door de gecombineerde capaciteiten van ons bedrijf op het gebied van communicatie, software en AI te benutten, herschrijft Utility samen met Sony het LPR-script voor de first responders van ons land", aldus Ted Davis, CEO van Utility, Inc. "Vandaag kondigen we het lezen van kentekenplaten aan als aanvulling op ons enorm succesvolle Rocket IoT™ In-Car Video System. Binnenkort kunnen onze partnerafdelingen meta-gegevens over kentekenplaten automatisch opnemen in de video's van voertuigen en body worn camera's, hun bestuurders op de hoogte stellen van nummerplaten op lijsten en samenwerken met andere afdelingen voor onderzoeken - allemaal via AVaiL Web™."

Naast Smart Patrolling is Utility in het voorstadium van de ontwikkeling van herkenningstechnologieën voor zowel vaste als mobiele toepassingen met Sony, om de respons op oranje en zilveren waarschuwingen te verbeteren, en om kruisverwijzingen naar bekende criminele databanken te maken door gebruik te maken van kentekeninformatie.

Utility en Sony exposeren (BOOTH #2511) Smart Patrolling op de 2018 International Association of Chiefs of Police Conference in Orlando, FL van 7-9 oktober.

https://www.prnewswire.com/news-releases/utility-inc-and-sony-collaborate-to-unveil-smart-patrolling-at-iacp-300724705.html