Clermont politieagenten zijn nu uitgerust met lichaamscamera's

Door Emilee Speck

55 agenten en sergeanten krijgen bodycamera's

CLERMONT, Fla. - De stad Clermont in Lake County heeft deze week lichaamscamera's voor haar agenten ingevoerd en 55 agenten en sergeanten uitgerust met de nieuwe apparatuur.

De politie van Clermont heeft enkele jaren geleden al eens gekeken naar de aanschaf van body camera's, maar toen waren de opslagkosten te hoog. De beelden kunnen nu op afstand worden opgeslagen in de cloud.

Clermont Raadslid Jim Purvis en Raadslid Ray Goodgame hebben in 2017 een petitie ingediend bij de stad om te onderzoeken of de body-worm camera's voor agenten kunnen worden aangeschaft.

"De lichaamscamera's bewijzen hun waarde bij het beschermen van de politieafdeling en de gemeenschap," zei Purvis in een persbericht. "Ik ben blij dat ze worden geïmplementeerd."

Na jaren van onderzoek kocht de stad het BodyWorn platform van Utility Associates, Inc. Een deel van de aankoop werd gefinancierd uit politie-inbeslagnames, waaronder drugsgeld.

Het systeem bevat een functie die BodyWorn Down heet. Als een agent valt en hulp nodig heeft, begint de camera automatisch op te nemen, waarschuwt hij agenten in de buurt en stuurt hij een oproep voor hulp met de GPS-locatie van de agent.

Volgens het persbericht "blijkt uit studies dat lichaamscamera's klachten en valse claims verminderen, het vertrouwen van het publiek vergroten, de transparantie ondersteunen, het gedrag van alle betrokken partijen verbeteren en iedereen verantwoordelijk houden".

"Lichaamscamera's versterken de verantwoordingsplicht, bevorderen de transparantie en bieden een onpartijdige ooggetuige," zei politiechef Charles Broadway. "Ze leveren bewijs dat kan worden gebruikt in officiële procedures."

Bron - ClickOrlando