Aankondiging van de winnaars van de 2019 AWS City on a Cloud Innovation Challenge

door AWS Public Sector Blog Team

De winnaars van de jaarlijkse Amazon Web Services (AWS) City on a Cloud Innovation Challenge zijn vandaag bekendgemaakt tijdens re:Invent 2019. De jaarlijkse wedstrijd erkent aanvragers die meer doen dan alleen innoveren voor en met hun kiezers en de cloud gebruiken om levens te verbeteren.

Afhankelijk van de prijscategorie en de omvang van het project, krijgen winnaars tot 20.000 dollar aan AWS Promotional Credits, tot 20.000 dollar aan financiële steun en tot vijf trainingvouchers om hun projecten vooruit te helpen door werknemers op te leiden in AWS-tools en gebruik te maken van AWS-partners om hun cloudoplossing optimaal te benutten.

Felicitaties aan de 18 winnaars:

Diensten voor consumenten

Stad Johns Creek, Georgia: De stad Johns Creek, Georgia ontwikkelde een geautomatiseerd callcenter op basis van Amazon Connect dat telefoontjes van burgers beantwoordt met behulp van gegevens van het open data portaal van de stad en een Amazon Lex bot. Met het Amazon Connect framework geeft Amazon Lex de stad de mogelijkheid om veel voorkomende vragen snel en accuraat te beantwoorden, waardoor burgers via hun telefoon toegang hebben tot open data, en een basis leggen zodat de stad automatisch de taal van de beller kan detecteren en in die taal kan antwoorden.

NYC Mayor's Office for Economic Opportunity: ACCESS NYC is een voordeur naar overheidsuitkeringen voor New Yorkers en biedt hulp bij het identificeren, screenen en voorbereiden van de inschrijving voor uitkeringen. Het doet dit via een mobiel-responsieve webapplicatie die een screeningsvragenlijst voor 30+ uitkeringen bevat, met uitgebreide informatie zoals belangrijke data, overwegingen, vereiste documentatie en aanvraagmethoden, en een interactieve kaart van overheidskantoren en maatschappelijke organisaties.

Minnesota IT Services (samenwerking met MN Department of Health): De toepassingen Medical PreCheck en Point of Dispensing (POD) Locator bereiden de staat Minnesota voor op een snelle reactie op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, waarbij een snelle distributie van geneesmiddelen aan een blootgestelde (potentieel grote) bevolking levens kan redden. Tijdens een noodsituatie maken POD-locaties een snelle distributie van levensreddende medicijnen en behandelingen mogelijk.

Hardnekkige problemen oplossen

West Virginia State Police Internet Crimes Against Children (ICAC) Task Force.: Het ICAC Data System (IDS) is een webapplicatie die hulpmiddelen en ondersteuning biedt voor rechtshandhavingsinstanties die onderzoek doen naar vermoedelijke kindermisbruikers. De applicatie vergemakkelijkt de overdracht van NCMEC CyberTips tussen alle 50 staten, 61 task forces en drie federale agentschappen, aangezien deze misdrijven vaak plaatsvinden over de grenzen van jurisdicties heen.

Communautaire oplossingen: Community Solutions streeft naar een duurzame beëindiging van dakloosheid die niemand achterlaat. Een van de grootste belemmeringen voor het beëindigen van dakloosheid is het gebrek aan bruikbare gegevens in gemeenschappen. Zij helpen gemeenschappen probleemoplossende teams op te richten, gegevens te verzamelen en te gebruiken die in realtime bruikbare inzichten mogelijk maken, lokale middelen en reacties te stroomlijnen en te richten, en dakloosheid op bevolkingsniveau meetbaar te verminderen.

Duurzaamheid en rechtvaardigheid

DC Health Benefit Exchange (HBX) Autoriteit: Met behulp van de cloud heeft DC de open source Moodle trainingstools geïmplementeerd om cultureel relevante, altijd beschikbare trainingsmodules te ontwikkelen om haar partners te wapenen met de informatie die zij nodig hebben om lokale, achtergestelde gemeenschappen van dienst te zijn, terwijl HBX jaarlijks tienduizenden dollars aan softwarelicentiekosten bespaart. Met deze oplossing wapenen zij partnerorganisaties met cultureel relevante informatie, zodat zij hun lokale gemeenschappen kunnen betreden en bewoners kunnen inschrijven voor een hoogwaardige zorgverzekering tegen betaalbare prijzen.

Face-to-Face IT: Het Face-to-Face (F2F) Child Welfare Data System is opgezet om Indiaanse kinderwelzijnsorganisaties te ondersteunen bij het voldoen aan de federale rapportageverplichtingen. Daarnaast zijn de waarden van de organisatie de drijfveer om interne personeelscapaciteit op te bouwen door de kinderwelzijnspraktijk en -processen van elke soevereine tribale natie die zij bedienen te weerspiegelen.

Baltimore City Department of Public Works (DPW): Het voorgestelde project heeft tot doel het YH2O Youth Mentorship Program van DPW, Mayor's Office of Economic Development (MOED) en Chesapeake Water Environment Association (CWEA) uit te breiden door de invoering van een IT-component en de toepassing daarvan binnen de waterindustrie ter bestrijding van milieuonrechtvaardigheid. Het IT proefprogramma zal voortbouwen op elke fase van YH2O door professionele ontwikkeling en ervaring te bieden aan jongeren in minderheids- en achtergestelde gemeenschappen in Baltimore om uiteindelijk een baan op lange termijn te krijgen.

Aangedreven door AWS

Nutsbedrijven: Tijdens schietpartijen op scholen moeten politie en schoolbestuurders onmiddellijk weten wanneer er een schot wordt gelost, waar er is geschoten en welk type er is afgevuurd. Wanneer seconden levens betekenen, is situationele intelligentie belangrijk. Utility Associates' Active Shooter Response Technology (ASRT) biedt real-time waarschuwingen over de locatie van geweerschoten aan centrale dispatch, nabijgelegen politie en hulpverleners, en schoolbeheerders.

Atlas Een: Atlas One is een universele communicatietoepassing voor openbare veiligheid die bewoners en eerstehulpverleners veilig houdt. Tegenwoordig kunnen communicatieplatforms alleen gegevens verzenden naar personen of vooraf gedefinieerde groepen, wat vaak niet lukt tijdens noodsituaties wanneer informatie moet worden verzonden naar een locatie of plaats, maar het onbekend is wie daar is. Met Atlas One kunnen gegevens worden verzonden naar plaatsen - in plaats van naar mensen of groepen.

Massachusetts Institute of Technology, Space Systems Laboratory: Zero Robotics (ZR) is een gratis programmeerwedstrijd voor robots waarmee duizenden leerlingen van middelbare scholen en middelbare scholen de ruimte kunnen aanraken. Studententeams leren robots te coderen om wedstrijddoelstellingen te halen in een AWS-gestuurde codeer- en simulatieomgeving. Zero Robotics-toernooien culmineren met het testen van de door de beste studententeams geschreven code aan boord van het internationale ruimtestation in "nul" zwaartekracht.

Democratie Live: OmniBallot is het platform voor de volgende generatie stemmingen, beveiligd door de schaalbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van AWS. In rechtsgebieden die OmniBallot hebben geïmplementeerd, hebben zij de opkomst onder kiezers met een handicap met meer dan 300% zien toenemen. In een enquête na de verkiezingen verklaarde 51% van de kiezers dat zij zonder OmniBallot niet zouden hebben gestemd.

Stad Los Angeles - Agentschap voor Informatietechnologie: Aangezien Californië elk jaar duizenden aardbevingen kent, variërend van minder dan 3,0 tot meer dan 5,0, is het essentieel dat mensen kostbare seconden gebruiken om een veilige plaats te bereiken voordat het schudden begint. De stad Los Angeles geeft prioriteit aan veerkracht en paraatheid bij aardbevingen en zal de eerste stad in de VS zijn die een dergelijke toepassing van het waarschuwingssysteem in het hele gebied implementeert. Met dit waarschuwingssysteem kunnen gebruikers tot één minuut voor de aardbeving worden gewaarschuwd.

Droom Groot

St. Vrain Valley Schools: Terwijl industrieën zich aanpassen aan het versnelde gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en cyberbeveiliging, worden deze gebieden geconfronteerd met een tekort aan arbeidskrachten. De visie van St. Vrain is om studenten in staat te stellen de volgende generatie technische leiders te worden. St. Vrain's Innovation Center, een op zichzelf staande schooldistrictfaciliteit gewijd aan geavanceerd technologiegestuurd leren, zal een cyberbeveiliging- en AI-hub ontwikkelen. Het programma zal toegang bieden tot AI- en cyberbeveiligingsonderwijs, mogelijkheden om door de industrie erkende vaardigheden te ontwikkelen en toegang tot werkgebaseerde leermogelijkheden voor alle 15.000 middelbare en middelbare scholieren.

Stad Virginia Beach, Virginia: Het Virginia Beach Open Data portaal is gebouwd op AWS en ontworpen om een centrale opslagplaats en gebruikersgedreven analysemogelijkheden te creëren voor gegevens gepubliceerd door de stad Virginia Beach. De initiële implementatie van het project werd ontwikkeld met behulp van een Socrata-gegevensplatform. Vanwege de stijgende kosten werd gekozen voor een open source dataportaal (CKAN) en business intelligence server (Metabase). De Virginia Beach Open Data portal website bedient de burgers van Virginia Beach, medewerkers van de stad, onderwijsinstellingen, particuliere bedrijven en andere geïnteresseerden.

Circuit Attorney Office, City of St. Louis: De HomeSafe1st-app is een systeem voor toestemming tot huiszoeking en anonieme melding om wapengeweld te voorkomen. Met behulp van de app kan een familielid van personen met een hoog risico een niet-strafrechtelijke huiszoeking regelen voor ongewenste of illegale wapens of drugs. Wetshandhavers kunnen onveilige vuurwapens en/of gevaarlijke smokkelwaar veilig in beslag nemen en doorverwijzen naar de juiste diensten voor hulp.

Openbare datasets

Louisville, Kentucky Stadsbestuur: Winnaar: Beste algemene dataset, beste documentatie: Een multi-city data-analyse van dockless mobiliteit open data kan de latente mobiliteitsvraag in elke stad bepalen, inclusief gebieden met lage inkomens en weinig dekking. Door deze open gegevens te analyseren, beschikken steden over een methode om het aantal fietsers te verhogen en het aantal door auto's afgelegde voertuigkilometers te verminderen, waardoor de congestie afneemt, de luchtkwaliteit verbetert en een betere infrastructuur voor langzame mobiliteit in de straten mogelijk wordt (fiets-/scooterstroken, bescherming, scheiding, veiligheid voor voetgangers).

Stad Boston: Winnaar, Best Community Engagement: De stad Boston heeft een open dataportaal (Analyze Boston) op data.boston.gov dat draait op Amazon Simple Storage Service (Amazon S3). Analyze Boston wordt regelmatig geraadpleegd door een verscheidenheid aan publieke en particuliere belanghebbenden en beschikt over 158 datasets, een gebruikersvriendelijke interface, een online Geografische Gebruikersinterface (GUI) om de gegevens te verkennen en te bekijken, en export van gegevens in verschillende formaten. Het lost drie belangrijke problemen op: datageletterdheid, datatransparantie en datadistributie. Analyze Boston wil de datageletterdheid vergroten door de toegang tot materiaal en gidsen over het gebruik van de open datasets te verbeteren.

Gefeliciteerd aan alle winnaars. Meer details over de winnende projecten en meer informatie over de AWS City on a Cloud Innovation Challenge vindt u op cityonacloud.com.