Politiechef van Indiana en voorzitter van IACP kiest voor BodyWorn™

De politie van West Lafayette zet slimmere lichaamscameratechnologie en geïntegreerde videoapparatuur voor in de auto in.

DECATUR, Ga., 24 januari 2018 /PRNewswire/ - Utility, Inc. kondigde vandaag aan dat het West Lafayette Police Department (WLPD) van West Lafayette, Indiana de BodyWorn™ politiecamera's en Rocket IoT™ video-opname- en communicatiesystemen voor in de auto volledig heeft ingezet.

WLPD sluit zich aan bij vijf wetshandhavingsinstanties in Indiana die BodyWorn hebben geselecteerd als hun officiële partner voor de implementatie van bodycamera-technologie.

De BodyWorn software is een compleet situational awareness systeem met real-time mapping en communicatie met veldapparatuur, waaronder agenten en hun voertuigen.

"We zijn verheugd om samen met Utility deze geavanceerde technologie in te zetten voor al onze agenten bij WLPD", aldus Jason Dombkowski, Chief van het West Lafayette Police Department en voorzitter van de Indiana Chiefs of Police Association. "Onze afdeling was de eerste politieafdeling in de staat Indiana die lichaamscamera's inzette. Wij zijn vooruitstrevend in onze methoden om de veiligheid en verantwoordelijkheid van agenten te waarborgen en tegelijkertijd het vertrouwen en het welzijn van de gemeenschap te blijven versterken. Daarom zijn BodyWorn camera's een game changer voor de rechtshandhaving. Wij geloven in deze technologie omdat deze anders is dan alle andere body camera's in de industrie. We hebben met eigen ogen gezien hoe de automatische opnametriggers van BodyWorn cruciaal bewijsmateriaal in het veld vastleggen. Er is absoluut niets vergelijkbaars."

Indiana Police Departments en Sheriff's Offices die BodyWorn hebben geselecteerd:

  • Boone County Sheriff's Department

  • Hendricks County Sheriff's kantoor

  • Lawrence Politie Departement

  • South Bend Police Department

  • Valparaiso Politie Departement

  • West Lafayette Police Department

"Nu we onze politietechnologie op nationale schaal blijven inzetten, zien we dat afdelingen die voor BodyWorn kiezen, kiezen voor een systeem dat de veiligheid van agenten echt verbetert en tegelijkertijd de band tussen hun afdeling en hun gemeenschap versterkt", zegt Ted Davis, president en CEO van Utility. "We werken hard om tools en functies te leveren die het werk van politie- en sheriff-agenten gemakkelijker, veiliger en slimmer maken. Ons bedrijf is uniek omdat een groot aantal van onze medewerkers een achtergrond heeft in de wetshandhaving en het leger. Wij begrijpen wat het betekent om je leven op het spel te zetten om de mensen om je heen te beschermen en te dienen."

Zowel de BodyWorn camera als de Rocket IoT, afzonderlijk of in combinatie, gebruiken hun unieke communicatiemogelijkheden om specifieke video-opnametriggers te activeren. Deze triggers worden ingesteld door het individuele opnamebeleid van het departement - inclusief schotdetectie, een ingebouwde versnellingsmeter, positie in buikligging, lichtbalksensoren in combinatie met het openen van een deur, snelle beweging, betreden van GeoFence, enz. - en kunnen op elk moment worden bijgewerkt via hun videomanagementsysteem, AVaiL Web™.

De BodyWorn camera en het Rocket IoT systeem bieden unieke integratie met real-time GPS rapportage van agent en voertuig, auto-gerelateerde video voor gesynchroniseerd afspelen van video, dockless evidence offload en meer.

Chief Dombkowski zal de BodyWorn cameratechnologie onder de aandacht brengen tijdens de Indiana Chiefs of Police Mid-Winter Conference, 24-26 januari 2018.

Over Utility
Utility, Inc. biedt ordehandhavers een intuïtief platform voor het effectief vastleggen, beheren en vrijgeven van videobewijsmateriaal. Utility's BodyWorn™ camera en Rocket IoT™ in-car video systeem bevat real-time communicatie, op beleid gebaseerde automatische opname functionaliteit en real-time GPS positionering voor de best mogelijke situational awareness tijdens kritieke momenten. Ondertussen slaat de AVaiL Web™ cloud-gebaseerde oplossing voor digitaal bewijsmateriaal veilig vastgelegd bewijsmateriaal op en biedt Smart Redaction™ - de enige automatische video redactionele software op de markt. http://www.bodyworn.com/

BRON Utility, Inc.