Officiële momentopname: Apple Valley Sheriff's deputies rollen body-worn camera programma uit

APPLE VALLEY - De hulpsheriffs van San Bernardino County nemen hier deel aan een proefprogramma met body-worn camera's dat afgelopen voorjaar door de toezichthouders is goedgekeurd.

Het op 7 maart goedgekeurde contract van 122.000 dollar met Utility Associates Inc. uit Georgia voorziet in 70 camera's voor de sheriffbureaus van Apple Valley en Highland.

De camera's zijn hier 17 september officieel uitgerold, aldus kapitein Frank Bell. Het proefprogramma zal naar verwachting duren tot september 2018.

"Apple Valley heeft 35 camera's geïnstalleerd, die de hele patrouille en het onderzoek bestrijken," zei Bell. De overige 35 camera's zijn geplaatst in het Highland station.

De camera's worden in het uniform gedragen en vastgeklikt, met een gat in het midden van de borst, volgens eerdere berichten van de Daily Press. Deputies kunnen hun camera activeren met drie tikken - vier tikken en ze zijn uit. Een Bluetooth polsband biedt ook extra controle.

Opgenomen beelden worden naar Amazon cloudopslag gestuurd en kunnen vervolgens worden afgespeeld door stationschefs, wachtcommandanten of ander geautoriseerd personeel, of de beelden kunnen in realtime worden bekeken, waardoor de autoriteiten een unieke mogelijkheid hebben om incidenten ter plaatse te zien terwijl ze plaatsvinden.

Het departement van de sheriff heeft eerder tussen februari 2012 en mei 2013 agenten in Victorville en Rancho Cucamonga uitgerust met camera's, maar het experiment leverde gemengde resultaten op.

De roep om een proefprogramma te herzien werd luider nadat een televisiecamera vastlegde hoe hulpsheriffs de in Apple Valley woonachtige Francis Pusok sloegen na een wilde achtervolging te paard in april 2015.

Het is blijkbaar nog te vroeg om de resultaten van het huidige programma te beoordelen. Bell zei dat het station nog geen feedback van het publiek heeft ontvangen, maar het personeel dat de camera's gebruikt lijkt tevreden.

"De hulpsheriffs lijken ze leuk te vinden," zei Bell per e-mail op 21 december.

Het contract beslaat 18 maanden, zodat het voorbereidende werk kon worden gedaan voordat de camera's werden ingezet, en omvat een evaluatieproces na de inzet, aldus eerdere berichten in de Daily Press.

Bron artikel - Daily Press