Yardarm en Utility, Inc. introduceren holsteractivering voor Utility's BodyWorn™ camerasysteem

Utility om holsteractivering te demonstreren met behulp van de Yardarm Holster Aware™ Sensor op IACP 2017 in Booth 3537.

PHILADELPHIA (PRWEB) 20 OKTOBER 2017

Yardarm Technologies, Inc., en Utility, Inc. kondigden vandaag de gezamenlijk ontwikkelde oplossing aan om Yardarm Holster Aware sensoren automatisch het Utility BodyWorn Camera System te laten activeren bij het unholsteren van het wapen. Deze oplossing wordt gedemonstreerd op de BodyWorn stand (3537) tijdens de 2017 IACP Conference and Exposition.

De Yardarm Holster Aware-sensor waarschuwt aangesloten apparaten onmiddellijk wanneer het wapen van een agent wordt losgemaakt. De sensor werkt samen met het Utility BodyWorn Camera System om ervoor te zorgen dat cruciale en doorslaggevende gegevens worden vastgelegd, waardoor wetshandhavingsinstanties beschikken over hulpmiddelen die de transparantie vergroten en het vertrouwen van het publiek vergroten.

"Automatische, op beleid gebaseerde registratie is essentieel voor de verantwoording en transparantie van de politie. We begrijpen dat agenten vaak moeten kiezen tussen handhaving van het beleid of bescherming van zichzelf of anderen," aldus Ted Davis, president en chief executive officer van Utility. "Het is niet realistisch of veilig om te verwachten dat politieagenten in een gespannen situatie altijd hun body camera kunnen activeren. Geautomatiseerde opnametriggers dwingen beleidsbeslissingen af, terwijl ze vooroordelen en menselijke fouten wegnemen, zodat agenten zich kunnen concentreren op het redden van levens, het hunne en anderen."

Het vertrouwen van de gemeenschap en de transparantie van de politie worden geschaad als een agent een bodycamera heeft en er geen videobeelden worden opgenomen. De oplossing: BodyWorn. BodyWorn biedt automatische, op beleid gebaseerde opnametriggers die kunnen worden aangepast aan de specifieke opname- en privacybeleidsbeslissingen van elke afdeling. Dit slimme opname apparaat biedt een verhoogd niveau van situationeel bewustzijn met real-time communicatie in het veld, officer-down opname en waarschuwingen, GPS rapportage, onmiddellijke draadloze video offload en meer.

"Door onze samenwerking met Utility en hun innovatieve BodyWorn-camera's bieden we cruciale ondersteuningsoplossingen voor agenten die gemakkelijk te installeren zijn en onmiddellijk aan het werk gaan. Onze geïntegreerde oplossingen worden al snel de derde partner van de agent. Wij zijn er wanneer zij ons het meest nodig hebben en door het gebruik van geavanceerde technologie blijven wij op de achtergrond terwijl zij op de voorgrond werken," aldus Kirsten Kliphouse, chief executive officer van Yardarm.

Plan een privédemonstratie door een e-mail te sturen naar iacp2017(at)yardarmtech(dot)com, of bekijk de demonstratie bij de BodyWorn by Utility Booth #3537 op IACP 2017.

Belangrijke links
Yardarm Technologies, Inc.: http://www.yardarmtech.com
BodyWorn Camera System: http://www.bodyworn.com/
Utility, Inc.: http://www.utility.com

Sociale media links
Twitter: @YardarmTech
Twitter: @BodyWorn
Facebook: https://www.facebook.com/BodyWorn/

Over Yardarm
Yardarm Technologies, Inc. is een technologieleider op het gebied van Internet-of-Things voor openbare veiligheid en richt zich op het verbeteren van de veiligheid van eerstehulpverleners, het opbouwen van vertrouwen in de gemeenschap en het in staat stellen van afdelingen om beslissingen te nemen die levens redden. De door Yardarm gepatenteerde Gun Aware™ en Holster Aware™ technologie maakt slimme, draagbare oplossingen mogelijk die automatisch body-worn camera's activeren, gedetailleerde forensische vuurwapengegevens vastleggen en kritieke wapengebeurtenissen aan de centrale doorgeven, zelfs als de agent dat niet kan. Ga voor meer informatie naar http://www.yardarmtech.com.

Over BodyWorn en Utility
Utility, Inc. biedt ordehandhavers een intuïtief platform voor het effectief vastleggen, beheren en vrijgeven van videobewijsmateriaal. Utility's BodyWorn™ camera en Rocket IoT™ in-car video systeem bevat real-time communicatie, op beleid gebaseerde automatische opname functionaliteit, en real-time GPS positionering voor de best mogelijke situational awareness tijdens kritieke momenten. Ondertussen slaat de AVaiL Web™ cloud-gebaseerde oplossing voor digitaal bewijsmateriaal veilig vastgelegd bewijsmateriaal op en biedt Smart Redaction™ - de enige automatische video redactionele software op de markt.

Bron artikel - PR WEB