Mississippi wetshandhavingsdiensten blijven kiezen voor BodyWorn

DECATUR, Ga.- Utility, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het Harrison County Sheriff's Department en Pascagoula Police Department in Mississippi hebben gekozen voor BodyWorn™ politiecamera's en Rocket IoT™ video-opname- en communicatiesystemen voor in de auto. Deze afdelingen voegen zich bij de Biloxi Police Department, Gulfport Police Department, Long Beach Police Department, Hancock County Sheriff's Office en Clinton Police Department in het inzetten van slimme BodyWorn camera's en Rocket IoT systemen.

De BodyWorn software is een compleet situational awareness systeem met real-time mapping en communicatie met veldapparatuur, waaronder agenten en hun voertuigen. "De invoering van BodyWorn in Mississippi markeert een terugkerende trend die we in andere regio's in het land beginnen te zien. Het vertelt ons dat deze agentschappen ons onderling verbonden systeem zien als meer dan alleen een camera, ze zien het als een instrument voor het beheer van de middelen in het veld," zegt Ted Davis, CEO van Utility. "We zijn vereerd dat de markt ons ziet als leider in de discussie over situationeel bewustzijn, omdat we wisten dat toen we ons systeem ontwierpen dit niet iets was wat traditionele body camera's konden bieden. Dat deze agentschappen in Mississippi overstappen op een slimmer, geavanceerder systeem dan de traditionele magneet- en drukknopcamera's zonder real-time situationeel bewustzijn vertelt ons hoeveel waarde Mississippi hecht aan de veiligheid van hun agenten en de gemeenschappen die zij dienen."

Recente orders ontvangen van de volgende departementen in Mississippi:

Harrison County Sheriff's Department - 73 BodyWorn Camera's en 73 Rocket IoT Systems
Pascagoula Police Department - 45 BodyWorn Camera's en 35 Rocket IoT Systems.

"We zijn verheugd dat we samen met andere openbare veiligheidsdiensten in Mississippi de BodyWorn cameratechnologie van Utility gaan gebruiken", aldus Sheriff Troy Peterson van het Harrison County Sheriff's Department. "Dit soort regionale samenwerking tussen wetshandhavers is de juiste stap voorwaarts in het bevorderen van positief politiewerk door veiligheid van agenten en vertrouwen in de gemeenschap."

Pascagoula Police Chief Kenny Johnson benadrukte enkele redenen waarom zijn afdeling voor BodyWorn heeft gekozen. "We hebben lange tijd body camera systemen onderzocht en getest om de beste technologie voor ons bureau en onze gemeenschap te vinden. De mogelijkheid om de body wear camera automatisch in te schakelen in belangrijke situaties en te communiceren met andere agenten en supervisors geeft ons een geweldig hulpmiddel om het publiek te dienen."

Zowel de BodyWorn camera als de Rocket IoT, afzonderlijk of in combinatie, gebruiken hun unieke communicatiemogelijkheden om specifieke opnametriggers te activeren die automatisch video-opnames starten. Deze triggers worden ingesteld door het individuele opnamebeleid van het departement - met inbegrip van een ingebouwde versnellingsmeter, positiebepaling in buikligging, lichtbalksensoren in combinatie met deuropening, snelle beweging, GeoFence-ingang, enz.- en kunnen op elk moment worden bijgewerkt via hun videomanagementsysteem, AVaiL Web™. De BodyWorn camera en het Rocket IoT systeem bieden unieke integratie met real-time GPS rapportage van agent en voertuig, auto-gerelateerde video voor gesynchroniseerd afspelen van video, dockless bewijsmateriaal offload en meer.

PILEUM uit Jackson, Mississippi, een geautoriseerde wederverkoper van BodyWorn™ en Utility's IT-adviseur en partner voor systeemintegratie, zal samen met Utility werken aan de implementatie van de technologie.

Over Utility
Utility, Inc. biedt ordehandhavers een intuïtief platform voor het effectief vastleggen, beheren en vrijgeven van videobewijsmateriaal. Utility's BodyWorn™ camera en Rocket IoT™ in-car video systeem bevat real-time communicatie, op beleid gebaseerde automatische opname functionaliteit en real-time GPS positionering voor de best mogelijke situational awareness tijdens kritieke momenten. Ondertussen slaat de AVaiL Web™ cloud-gebaseerde oplossing voor digitaal bewijsmateriaal veilig vastgelegd bewijsmateriaal op en biedt Smart Redaction™ - de enige automatische video redactionele software op de markt.

Bron artikel - PoliceOne