Weld hulpsheriffs redden man van schijnbare overdosis, vastgelegd op nieuwe lichaamscamera's

Door CUYLER MEADE | cmeade@greeleytribune.com | Greeley Tribune

De snelle acties van een paar hulpsheriffs van Weld County hebben vorige week waarschijnlijk het leven van een man gered, want de inspanningen werden vastgelegd op nieuwe lichaamscamera's van het departement.

De man, die in een mededeling van de WCSO niet is geïdentificeerd, leed dinsdagavond 11 augustus aan een kennelijke overdosis drugs toen hulpsheriffs Peter Steeves en Allison Engelhart na een 911 oproep vanaf het adres naar de landelijke woning in Weld County ten zuidoosten van Greeley gingen.

De man werd bewusteloos en zonder ademhaling aangetroffen toen de hulpsheriffs even voor 20.00 uur arriveerden. Engelhart probeerde hem te wekken door voorzichtig op de borst te porren en herhaaldelijk te roepen om wakker te worden.

Alle actie werd vastgelegd op een body camera video in het uniform van Steeves, die "kleine pupillen" meldde bij de man, die te zien is terwijl hij op zijn rug op een bed in de woning ligt. De man snoof ook, wat volgens het rapport een ander teken is van ademnood door een overdosis drugs.

Op de video is te zien hoe Steeves snel een kleine bus naxolone, ook bekend als Narcan Nasal Spray, uit een enkelholster trekt, een paar handschoenen aantrekt en de man via de neusgaten een dosis Narcan toedient. Steeves rolde de man vervolgens op zijn zij en meldde aan de centrale dat het veilig was voor de brandweer en de medische dienst om ter plaatse te komen, terwijl hij de toegediende dosis meldde.

Steeves, die zei dat hij al een paar of drie jaar bij de WCSO patrouilleert, is ook een EMT, zei hij. Dat hielp de situatie, zei hij. Maar hij was ook dankbaar voor de training die hij krijgt als hulpsheriff.

"We krijgen veel nuttig werk met medici, brandweer en paramedici," zei Steeves. "Vaker wel dan niet, als we naar iets gaan dat een medische noodsituatie is, zijn zij bij ons. In dit geval zorgden we er gewoon voor dat het veilig was voor hen om binnen te komen, maar meestal zijn zij degenen die levensreddende procedures uitvoeren."

Maar deze keer was er geen tijd te verliezen.

"Dit is iets wat we regelmatig in onze training behandelen," zei Steeves. "Dus het is een soort van door de nummers. Ons kantoor doet echt goed werk in het voorbereiden van mensen. Ik wist dat er een medisch noodgeval was en dat iemand bewusteloos was, en gelukkig konden we aan de hand van een aantal telefoontjes in die woning zien dat er mogelijk sprake was van een drugsprobleem. Ik had een vermoeden dat dit het geval was, en toen de familie me naar de achterkamer bracht, hielpen ze me onmiddellijk om dit te bevestigen. We laten de dokter weten dat het veilig is om binnen te komen, maar geen reden om te wachten. We kunnen hem meteen helpen. Dat is onze training."

De korte video die door de WCSO is vrijgegeven gaat niet verder dan het punt waarop de man weer bij bewustzijn kwam, maar de vrijgave geeft aan dat hij dat kort daarna deed voordat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

"De levensreddende acties van Steeves en Engelehart waren de eerste die werden vastgelegd met een bodycamera van het Weld County Sheriff's Office," luidt het bericht. "Het kantoor van de sheriff heeft afgelopen maandag de uitrol van het bodycam-programma afgerond, waarbij 80 hulpsheriffs zijn uitgerust met de technologie. Alle agenten met een rang van sergeant en lager hebben een bodycam gekregen."

Steeves zei dat het een paar dagen duurde voordat hij besefte wat hij had gedaan.

"Op het moment zelf spraken de andere hulpsheriff en ik erover, erkenden dat het goed was gegaan," zei hij. "En we waren in staat om een verschil te maken in het leven van een familie. Ik zou zeggen dat het belangrijkste moment voor (het slachtoffer/de patiënt) was toen we daar aankwamen, maar voor de familie was het praten over de volgende stappen, hen middelen verschaffen. Dat is echt alleen beschikbaar omdat de middelen in dit district zijn. Maar een paar dagen geleden feliciteerde iemand me omdat ik iemand had gered en het duurde even voor ik me realiseerde wat hij bedoelde. Dat is wat we doen.

"Ik denk dat het geweldig is om in een gemeenschap te zijn en een agentschap dat levens redden als vanzelfsprekend beschouwt. Dat is wat we doen. Dat vind ik geweldig aan de mensen met wie ik werk."

In het bericht wordt opgemerkt dat het contract van het bureau met een fabrikant van bodycams, BodyWorn by Utility Inc., vijf jaar en 459.000 dollar bedraagt.

Verdere details over het bodycam-programma zijn opgenomen in de mededeling:

  • Geautomatiseerde activering via CAD: De BodyWorn camera begint met opnemen wanneer een hulpsheriff wordt toegewezen aan een oproep.

  • Slimme holster sensor: De camera zal beginnen met opnemen wanneer een afgevaardigde zijn wapen trekt.

  • BodyWorn down: De camera begint met opnemen en stuurt een waarschuwing naar andere agenten als een hulpsheriff in het veld in een val raakt.

  • Voertuig sensoren: De camera begint met opnemen zodra een agent zijn noodverlichting activeert.

  • Ingebouwde versnellingsmeter: De camera begint met opnemen wanneer een agent betrokken raakt bij een achtervolging te voet of per voertuig.

  • Actiezones: De camera begint met opnemen wanneer een hulpsheriff zich binnen een kwart mijl van de locatie van een toegewezen oproep bevindt.

BRONNEN: Greenly Tribune & CBS Denver